Condusul pe timp de iarna – despre baterie

admin January 4, 2013 5
Inapoi in site

Pentru ca suntem in plin sezon, Lumea Auto iti prezinta informatii importante despre cum sa ai grija de masina ta, cum sa o pregatesti si cum sa o conduci pe timpul iernii. Iti vom prezenta aceste informatii intr-o serie de articole care sa te ajute. (Ramai deci cu ochii pe noi!)

In zilele ce urmeaza vei putea citi despre: baterie si partea electrica a masinii, antigel, vizibilitate, lumini, cauciucuri si altele.

Iata cateva sfaturi pentru a conduce in siguranta si fara probleme in lunile reci de iarna care ne asteapta. Azi iti prezentam informatii utile legate de:

BATERIA SI PARTEA ELECTRICA A MASINII

Luminile, sistemul de incalzire si stergatoarele sunt mari consumatori auto. Daca drumurile pe care le faci sunt mai ales cand este intuneric si ora de varf, bateria va ceda intr-un final. Durata de viata a bateriilor depaseste foarte rar 5 ani. Inlocuirea bateriei inainte ca aceasta sa cedeze, te scuteste stat pe marginea drumului. Daca masina ta are nevoie de baterie noua, aici gasesti varianta potrivita masinii tale. In cazul in care nu te descurci, consilierii Lumea Auto te ajuta cu placere.

  • Evita folosirea sistemelor electrice mai mult decat este necesar – redu treapta ventilatorului si opreste degivrarea lunetei cand aceasta s-a dezghetat;
  • Daca nu circuli in weekend, poti face un ciclu de reincarcare a bateriei noaptea – astfel ii mai dai bateriei o sansa;
  • Inchide consumatorii electrici (lumini, stergatoare, radio, dezaburire) inainte de a porni motorul;
  • Da chei scurte – de 5 secunde. Daca motorul nu porneste la prima cheie, fa o pauza de minim 30 de secunde pana la urmatoarea incercare de pornire.

Problemele care pot aparea la masina sunt mult mai numeroase in aceasta perioada a anului, iar conditiile in care se circula pot fi cu adevarat o provocare. Ramai cu ochii pe noi si luni (7 ian) vei putea citi chiar aici  informatii importante legate de Antigel. Te asteptam pe Lumea Auto cu mii de repere pentru masina ta.


Comments

comments

Inapoi in site

5 Comentarii »

Spune parerea ta »