Condusul pe timp de iarna – despre cauciucuri

admin January 15, 2013 1
Inapoi in site

Am ajuns deja la partea a cincea din sfaturile de Condus pe Timp de Iarna. Azi iti prezentam informatii despre cauciucuri si intretinerea lor pe timpul iernii.

descărcare

Lumea Auto crede in condusul preventiv, de aceea speram ca te-am ajutat cu articolele anterioare despre baterie, antigel, geamuri si lumini.

Iata cateva informatii utile despre cauciucuri:

  • Se recomanda un profil al cauciucului de cel putin 3 mm; in orice caz, nu mai mic de 2 mm;
  • Nu reduce presiunea in pneuri! Nu faci altceva decat sa reduci stabilitatea. Din contra, pe timp de iarna trebuie sa verifici presiunea cel putin odata la 2-3 saptamani;
  • Foloseste lanturile doar acolo unde drumurile nu sunt curatate. Acestea trebuie scoase pe drumurile curate, altfel risti sa iti strici cauciucurile;
  • Pune-ti neaparat cauciucuri de iarna, sau cel putin All Season – acestea au un continut de siliciu mai mare, ceea ce previne rigidizarea lor la temperaturi joase – astfel, se obtine o aderenta mai buna in conditii de iarna.

In Lumea Auto gasesti peste 200.000 de repere pentru masina ta. Suntem singurul magazin de piese auto din Romania certificat Trusted – poti cumpara cu incredere!

In Romania sunt inca multe masini care circula pe timp de iarna cu cauciucuri inadecvate. Tu i-ai pus masinii tale incaltari de iarna?


Comments

comments

Inapoi in site

Un Comentariu »

Spune parerea ta »