Condusul pe timp de iarna – despre vizibilitate/geamuri, stergatoare

admin January 10, 2013 1
Inapoi in site

Lumea Auto iti prezinta si azi o serie de sfaturi pentru condusul in siguranta pe timp de iarna. In articolele anterioare ti-am vorbit despre bateria si partea electrica a masinii si despre antigel.

racleta

Pastreaza toate geamurile masinii curate – daca vederea ti-e obturata de mizerie, zapada sau gheata, pe langa faptul ca te pui in pericol (sa nu mai vorbim despre punerea in pericol a celorlalti participanti la trafic), risti chiar si o amenda. Curata zapada si de pe plafonul masinii – daca nu o faci, la o frana brusca aceasta poate aluneca pe parbriz.

  • Imbunatateste-ti vizibilitatea curatand atat exteriorul cat si interiorul geamurilor atunci cand este cazul;

  • Foloseste sistemul de aer conditionat pentru dezaburirea mai rapida si pentru a reduce condensul care se formeaza pe geamurile reci;

  • Verifica stergatoarele si inlocuieste-le daca este necesar;

  • Inainte de a cobori din masina, asigura-te ca ai oprit stergatoarele atunci cand temperatura este scazuta si exista pericolul de inghet. Daca nu vei face acest lucru si stergatoarele ingheata pe parbriz, poti afecta atat lamelele, cat si motorul care le actioneaza atunci cand vei reporni masina;

  • Asigura-te ca ai suficient lichid de parbriz si adauga aditiv special pentru iarna, sau foloseste lichid special pentru acest anotimp. In niciun caz, nu folosi antigel obisnuit, pentru motor!

In cel mai mare magazin online de piese auto, www.lumea-auto.ro, gasesti toate produsele si piesele necesare masinii tale pentru a trece cu bine de iarna.

Te asteptam si in zilele urmatoare pentru noi sfaturi utile pentru masina ta! Pana atunci, iti dorim drum bun si sosele uscate!


Comments

comments

Inapoi in site

Un Comentariu »

Spune parerea ta »