Dacia STCC Edition va concura in campionatul suedez de turisme [galerie foto]

admin March 27, 2013 0
Inapoi in site

Dacia a anuntat inca din luna ianuarie ca va concura la Campionatul de Turisme din Suedia in 2013 si 2014. De curand au fost prezentate si primele imagini ale masinii, numita Dacia STCC Edition. Echipa Dacia Dealer Team il are ca manager si pilot pe Mattias Anderrson.

“Ne-am tot gandit la diverse modalitati pentru a demonstra clientilor ca pe piata exista o noua marca de automobile cu preturi accesibile, iar STCC este o platforma puternica pentru promovarea brandului Dacia. Intrarea in STCC reprezinta una dintre cele mai mari investitii pe care o facem pentru Dacia in ultimii ani”, a declarat directorul Dacia in Suedia, Joakim Johncke.

Noua masina de curse are motor V6 montat central. Ca si design se inspira din noul Logan, dar prezinta modificari specifice genului acesta de competitie.

Faptul ca Dacia este implicata in acest proiect nu reprezinta o premiera. In sezonul 2011-2012 Alain Prost a castigat titlul de campion al Trofeului Andros (numit si Formula 1 pe gheata) la volanul unui Lodgy. Anterior concurase la volanul unei Dacia Duster.

Concurentii Daciei vor fi nume sonore ca Volkswagen Scirocco, Chevrolet Cruze, Seat Leon si Audi A5.

 


Comments

comments

Inapoi in site

Spune parerea ta »