Napoca Rally Academy: face un pas inainte la Timis Rally

admin April 15, 2013 1
Inapoi in site

Echipa Napoca Rally Academy a facut un pas inainte dupa raliul de la Brasov si s-a clasat pe locul secund la Timis Rally, etapa a doua din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Cu punctele adunate aici, Napoca Rally Academy a urcat pe locul secund in clasamentul general pe echipe.

  • Bogdan Marisca si Sebastian Itu au triumfat la clasa 3 si s-au clasat pe 2 la general
  • Simone Tempestini si Sergiu Itu s-au impus in clasamentul Juniorilor
  • Daniel Ungur si Toni Avram au castigat clasa 11
  • Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat pe locul 4 la general si pe 3 la clasa 2
  • Florinel Tincescu si Iulian Nicolaescu s-au clasat pe locul secund la Cupa Dacia
  • Napoca Rally Academy a terminat pe locul secund in clasamentul pe echipe

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au avut o evolutie spectaculoasa in Timis Rally si dupa cele 13 probe speciale au castigat clasa 3 si s-au clasat pe locul secund in clasamentul general. Dupa o prima zi fara greseala, echipajul Napoca Rally Academy a marit ritmul in ziua secunda si a reusit sa castige a doua trecere pe speciala Hauzesti si, la final, in afara victoriei de la clasa si-a asigurat si pozitia a doua in clasamentul general. „Sunt foarte fericit. Dupa iesirea in decor de la Brasov aveam nevoie de un rezultat bun, iar cel obtinut aici este fantastic. Am avut un weekend perfect. In ziua a doua am riscat putin mai mult si acest lucru s-a vazut in timpii finali. Masina s-a comportat excelent si am avut o evolutie buna pe fiecare proba speciala. Ma bucur sa vad ca atunci cand totul functioneaza putem sa obtinem astfel de rezultate cu o masina de la clasa 3”, a spus Bogdan Marisca, la finalul Timis Rally.

bogdan marisca - sebastian itu

Dupa prima zi in care a castigat doua probe speciale, Marco Tempestini si Dorin Pulpea si-au atins obiectivul propus, acela de a aduna cat mai multe puncte posibil in aceasta etapa. In final, echipajul Napoca Rally Academy a terminat pe locul 4 in clasamentul general si pe locul 3 la clasa 2. „A fost un raliu interesant, foarte disputat, in care lucrurile se puteau schimba de la o proba la alta. Este important ca am adunat puncte aici, iar echipa a facut un pas inainte. Pentru noi urmeaza deplasarea in Azore pentru etapa de Campionat European si sper ca echipa noastra sa adune cat mai multe puncte in  clasamentul din ERC”, a spus Marco Tempestini.

marco tempestini - dorin pulpea

Juniorii Napoca Rally Academy, Simone Tempestini si Sergiu Itu, au continuat in acelasi ritm ca in prima zi si si-au pastrat fara probleme prima pozitie in clasamentul juniorilor. Timis Rally a fost inca o lectie pe care au invatat-o si in care nu au facut nicio greseala. „A fost o etapa cu multe necunoscute in care am incercat sa ne adaptam la orice situatie. Am invatat multe lucruri si sunt bucuros ca ne-am atins toate obiectivele. Era foarte important sa ajungem la sosire cu masina intreaga pentru ca urmeaza etapa de Campionat European din Azore si timpul intre ele este foarte scurt”, a spus Simone Tempestini, care a adunat puncte si in clasamentul general unde a terminat pe locul 10.

simone tempestini - sergiu itu

Timp de doua zile echipajul Daniel Ungur/Toni Avram a facut spectacol pe fiecare speciala din Timis Rally si a castigat toate probele, cu exceptia super specialei din Lugoj. „Elementul surpriza la Timis Rally a fost ploaia. Aderenta pe probe s-a schimbat de la o trecere la alta, dar practic acest lucru este specific raliurilor si imi place foarte mult. Am facut cele mai bune alegeri in ceea ce priveste pneurile si strategia si am reusit sa castigam puncte importante pentru noi. Avem un inceput de sezon foarte bun si sper sa continuam asa si la etapele viitoare”, a spus si Daniel Ungur.

daniel ungur - toni avram

Editia din 2013 a fost una mult mai buna si pentru echipajul Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu. Dupa abandonul din sezonul trecut, cei doi au reusit sa termine pe podium in Cupa Dacia. Tinand cont ca si masina celor doi va pleca saptamana viitoare direct in Azore, Florinel Tuincescu si Iulian Nicolaescu au avut o abordare mai prudenta in prima zi. In ziua secunda au crescut ritmul si dupa ce si-au consolidat pozitia secunda la Cupa Dacia au mers din nou fara sa riste nimic. „Pentru noi urmeaza un test foarte important. Este prima noastra participare la o etapa in afara Romaniei cu Dacia Logan si nu vroiam sa stricam totul aici cu o greseala. Mi-ar fi placut sa castig, dar acum cel mai important lucru este sa ne pregatim pentru Azore si sa obtinem si acolo un rezultat bun”, a spus Florinel Tincescu.

florinel tincescu - iulian nicolaescu

In urma performantelor obtinute la Timis Rally, echipa Napoca Rally Academy s-a clasat pe locul secund in clasamentul pe echipe, cu un loc mai sus decat la Brasov, si a urcat pe doi si in clasamentul general. „Toata lumea a avut o evolutie buna aici si acest lucru ne-a ajutat sa terminam pe doi in clasamentul pe echipe si sa urcam un loc si in clasamentul general. Obiectivul nostru este titlul in acest sezon si vom face tot posibilul sa-l obtinem”, a mai spus Marco Tempestini.

Urmatoarea provocare pentru echipajele Napoca Rally Academy va fi etapa de Campionat European din Insulele Azore. La Sata Rallye Acores, programat in perioada 25 – 27 aprilie, vor lua startul Marco Tempestini/Dorin Pulpea, Simone Tempestini/Sergiu Itu, Florinel Tincescu/Iulian Nicoleascu, dar si Ekaterina Stratieva, Alex Bruschetta si Andrea Smiderle care vor concura tot sub culorile NRA.

Felicitari tuturor echipajelor, dar mai ales echipei Napoca Rally Academy din partea echipei Lumea-Auto.ro! Daca si tu vrei sa participi la un curs de conducere defensiva organizat de Napoca Rally Academy, cumpara de pe www.lumea-auto.ro si esti automat inscris in tragerea la sorti. Timp de un an iti oferim sansa de a castiga, prin trageri la sorti lunare, un curs de defensive driving. Mult succes tuturor!


Comments

comments

Inapoi in site

Un Comentariu »

Spune parerea ta »