Top cele mai ciudate masini din lume

admin April 20, 2013 0
Inapoi in site

De-a lungul istoriei automobilelor producatorii de masini si-au dorit sa aduca in fata publicului, a cumparatorilor, masini unice, ceva nou de fiecare data, care sa atraga atentia. Masina a devenit din ce in ce mai mult un simbol al statutului social si material.

Unele persoane nu s-au multumit insa cu ce le ofera masinile de serie si si-au creat propriile mijloace de transport:

 • Flatmobile: cea mai plata masina din lume“Flatmobile” va intra in Cartea Recordurilor fiind cea mai plata masina din lume . Cat de plata este? 48.26 cm. Pe cat este de mica este, pe atat este  de periculoasa – creatorul ei Perry Watkins – punandu-i motorului o turbina cu gaz. Desi este legala si poate merge pe drumul national nu am vrea totusi sa ne aflam la bordul ei in momentul unei rasturnari.

 • Colim: rulota  detasabila


Colim, creat de Christian Susana, este un amestec intre o masina si o rulota. Partea din fata a acestui unic automobil poate fi detasabila daca nu mergeti la camping cu familia si poate fi folosita ca o masina cu 2 locuri. Colim, chiar daca nu este o masina prea aratoasa, este foarte folositoare tinand cont de flexibilitatea ei.

 • Cea mai mare limuzina din lume

 

Aceasta limuzina extravaganta este ca mai mare limuzina din lume. Lungimea sa este de 40 de metri, are 26 de cauciucuri, loc suficient pentru o multime de pasageri, un Jacuzzi, piscine, ponton, cateva paturi si……un helipad.

 • Masina de vis 123: piramida electrica

 

Ce cantareste 8 kg si arata ca o piramida egipteana? Masina de vis 123! Desi arata ca o piramida, este echipata ca un tanc iar pentru noapte este echipata cu neoane colorate, iar partea cea mai buna este ca bateria acestei masini dureaza pana la 4 ore. Inventatorul ei,  Greg Zanis, a proiectata de asemenea si un garaj cu panouri solare pentru a ajuta la incarcarea masinii electrice.

 • Peel 50: cea mai mica masina din lume


Aceasta masina cu 3 roti se mandreste cu titlul de cea mai mica masina data in productie. Se manevreaza foarte usor si dimensiunea ei micuta o ajuta sa se strecoare pe orice straduta, sa nu mai vorbim si de locul de parcare.

 • LEGO F1: masina de curse Ferrari


Cu o investitie de aproape 20.000 USD si 80.000 de piese LEGO, a fost creat LEGO F1. Acest Ferrari F1, bazat pe modelul F2008 este o masina in marime naturala, aparent functionala. A fost prezenta in Amsterdam la editia “Lego World“.

 • Evolution: Masina ECO


Diferita fata de modelul conventional ECO, aceasta masina de la LOREMO AG Germania nu este bazata pe modelul hybrid, dar la greutatea ei de 450 kg poate atinge 1.34 l/100km . Poate atinge o viteza de pana la 160km/h avand un motor turbo-diesel cu 2 cilindri. Un alt aspect interesant este usa din fata in locul celor doua usi laterale ce face accesul soferului in masina.

 • Mattrack Truck: masina cu senile

Acesta  este modelul standard  la care rotile au fost inlocuite cu senile. Senilele permit astfel accesul in zonele inzapezite, unde un autoturism normal nu ar avea acces. Cu cat senilele sunt mai mari, cu atat aceasta masina poate ajunge in zone cu multa zapada.

   

“Capsula Peugeot” este o masina de o persoana, off-road, electrica, inspirata de modelul KLR 650. Acest model ete dotata cu GPS , ecran LCD, conectivitate la internet si este destul de incapatoare pentru bagajele tale daca doresti sa evadezi intr-un weekend.

 • Eclectic: prima masina autonoma din punct de vedere electric?

Revendicand titlul de primul model de masina autonoma din punct de vedere electric, Venturi a echipat masina cu un panou solar si o turbina eoliana. De asemenea, se mai poate alimenta la panoul electric. Pretul acestui model este estimat in jurul sumei de 31.500 $.

 • Thrust SSC: ruleaza cu peste 1200 km/h

  

Acest  SSC (Super Sonic Car) este propulsat de doua motoare Rolls Royce 205 Turbojet avand circa 11.300 kg forta. Acesta este echivalent cu 145 masini de Formula 1. Cantareste 10 tone si a inregistrat o viteza maxima de 1232 km/h in desertul Nevada, SUA in 15 octombrie 1997.

 • Bigfoot: cel mai mare Monster Truck

Bigfoot 5 este cel mai mare si cel mai greu monster truck din lume. Are platforma 1996 Ford F250 si si un motor V8. Bigfoot 5 cantareste 12.700 kg si are o inaltime de 4.59 m. Enormele lui cauciucuri provin de la vehiculele folosite de armata SUA in anii 1950 in Alaska.

Voi ce parere aveti? Care este cea mai ciudata dintre masinile prezentate? Dintre ele v-ati cumpara vreuna?


Comments

comments

Inapoi in site

Spune parerea ta »